TWOJE CHWILE ZOSTAJĄ TWOJE

Polityka prywatności

Zaktualizowano 29 października 2026 r

EllanTech Limited publikuje VlogMatic na iPhone'a i iPada (identyfikator pakietu im.vlogmatic ). Niniejsza polityka obejmuje tę aplikację, jej strony pomocy technicznej i prywatności oraz zapytania dotyczące pomocy technicznej. Jest to odrębne od zasad aplikacji na Androida.

Pytania lub prośby: vlogmatic-support@ellantech.com .

Kamera, mikrofon i detekcja

Za zgodą kamery VlogMatic wykorzystuje ramki kamery do podglądu na żywo, lokalnego wykrywania twarzy i ruchu oraz nagrywania wideo. Wykrywanie twarzy wykorzystuje platformę Apple Vision do sprawdzania obecności twarzy. Nie identyfikuje osoby ani nie tworzy profilu rozpoznawania twarzy. Detekcja ruchu analizuje zmiany w obrazie.

Analiza odbywa się na Twoim urządzeniu. Ramki analityczne są przetwarzane tymczasowo; wybrany materiał jest zapisywany na Twoim filmie podczas nagrywania. Gdy włączona jest funkcja odtwarzania wstępnego, aplikacja buforuje także najnowszy materiał filmowy do wybranego czasu trwania, z dźwiękiem, jeśli jest włączony, dzięki czemu można uwzględnić początek aktywności. EllanTech Limited nie odbiera z aplikacji klatek kamery, wykrywanych twarzy, buforów przed filmem ani nagrań.

Dostęp do mikrofonu jest opcjonalny i dodaje dźwięk tylko po włączeniu dźwięku i udzieleniu pozwolenia. Odmowa dostępu umożliwia ciche nagrywanie. Film poklatkowy nie ma dźwięku. Możesz zmienić uprawnienia w aplikacji Ustawienia na urządzeniu.

Nagrania, metadane i ustawienia

Oryginalne nagrania są przechowywane w prywatnej pamięci aplikacji VlogMatic. Filmy mogą zawierać dźwięk, daty nagrania, informacje o aparacie i formacie oraz znaczniki uchwyconych chwil. Znaczniki momentów opisują oś czasu filmu, a nie tożsamość osoby. Aplikacja odczytuje zapisane nagrania, aby wyświetlać miniatury, odtwarzać filmy i nawigować w momentach.

VlogMatic przechowuje także lokalne preferencje i informacje o przywracaniu przerwanych ujęć. Sprawdza dostępną pamięć i poziom baterii, aby ostrzec o niskim poziomie zasobów i, jeśli jest skonfigurowany, zatrzymać nagrywanie. Nie wysyła tych ustawień ani obserwacji do EllanTech Limited.

Zdjęcia, kopie zapasowe iCloud i urządzeń

Za Twoją zgodą na dodawanie filmów do Zdjęć VlogMatic może zapisywać kopie ukończonych nagrań w Twojej bibliotece zdjęć. Automatyczne zapisywanie można wyłączyć w Ustawieniach aplikacji. Jeśli zapisanie Zdjęć zostanie odrzucone lub nie powiedzie się, oryginał pozostanie w Klipsach.

Kopiami zdjęć zarządza aplikacja Zdjęcia firmy Apple. Jeśli włączysz Zdjęcia iCloud lub inną usługę uzyskującą dostęp do Twojej biblioteki zdjęć, usługi te mogą przesyłać lub przetwarzać kopie zgodnie z własnymi ustawieniami i zasadami. Usługi tworzenia kopii zapasowych lub przesyłania urządzenia mogą obejmować dane aplikacji zgodnie z ustawieniami urządzenia i zasadami usługi. EllanTech Limited nie obsługuje tych usług.

Udostępnianie

Gdy wybierzesz opcję Udostępnij, system iOS lub iPadOS udostępni oryginalne wideo w wybranej aplikacji lub miejscu docelowym. Film zawiera nagraną treść i osadzone metadane. Odbiorca może je przesłać lub przetworzyć zgodnie z własną polityką. VlogMatic nie udostępnia automatycznie filmów EllanTech Limited.

Nagrywanie prób i zakupów

VlogMatic przechowuje lokalny licznik prób i identyfikatory maksymalnie trzech kwalifikujących się klipów w preferencjach aplikacji prywatnej. Usunięcie klipów lub przywrócenie domyślnych ustawień nagrywania nie resetuje tego licznika. Ta informacja nie jest wysyłana do EllanTech Limited.

Apple obsługuje płatność za jednorazowe odblokowanie VlogMatic Pro poprzez App Store. Aplikacja wykorzystuje StoreKit do odczytywania i weryfikowania transakcji zakupu, przywracania dostępu oraz odpowiadania na zatwierdzenia i zwroty pieniędzy. EllanTech Limited nie otrzymuje danych Twojej karty płatniczej ani nie obsługuje serwera weryfikacji zakupów. Apple przetwarza zakupy zgodnie z własnymi warunkami i polityką prywatności.

Konta, reklamy i analityka

Aplikacja nie ma systemu kont, reklamowego pakietu SDK, usługi śledzenia ani analizy. Nie wymaga połączenia z serwerem ani pobierania modelu w celu wykrywania twarzy i ruchu. Te stwierdzenia opisują aplikację; Urządzenie Apple, App Store, Zdjęcia i usługi tworzenia kopii zapasowych działają zgodnie z własnymi warunkami i ustawieniami Apple.

Przechowywanie i usuwanie

Nagrania pozostają w Klipsach, dopóki ich nie usuniesz. Usunięcie oryginału w VlogMatic powoduje pozostawienie wszystkich zdjęć, udostępnionych lub kopii zapasowych na miejscu. Usuń te kopie osobno w odpowiednim serwisie. Odinstalowanie aplikacji usuwa jej prywatne lokalne nagrania i ustawienia, ale nie usuwa kopii Zdjęć. Przerwane nagrania mogą pozostawić pliki odzyskiwania w pamięci aplikacji. Przywróć domyślne resetuje ustawienia nagrywania; nie usuwa ukończonych klipów.

Możesz cofnąć uprawnienia do aparatu, mikrofonu lub zdjęć w aplikacji Ustawienia na urządzeniu. Do podglądu i nagrywania wymagane jest pozwolenie na kamerę. Chroń swoje urządzenie i ostrożnie wybieraj, gdzie udostępniasz filmy.

Zapytania dotyczące wsparcia

Jeśli wyślesz do nas e-mail, otrzymamy Twój adres i informacje, które zdecydujesz się zawrzeć. Prosimy o przesyłanie tylko informacji niezbędnych do wyjaśnienia problemu; nie wysyłaj prywatnych nagrań, chyba że masz zamiar je otrzymać. Informacje dotyczące pomocy technicznej wykorzystujemy do odpowiadania na zapytania, rozwiązywania problemów i prowadzenia niezbędnej dokumentacji dotyczącej pomocy technicznej. Przechowujemy je tylko tak długo, jak jest to konieczne do tych celów i obowiązujących obowiązków.

Nasi dostawcy poczty elektronicznej i usług mogą przetwarzać korespondencję w naszym imieniu, w tym w innych krajach, zgodnie z obowiązującymi warunkami i zabezpieczeniami. Nie sprzedajemy informacji wsparcia ani nie wykorzystujemy ich do celów reklamowych. Skontaktuj się z nami, aby poprosić o dostęp do przechowywanych przez nas informacji pomocy technicznej lub o ich usunięcie.

Strona internetowa

Te strony statyczne korzystają z hostingu Google Firebase. Nie zawierają reklam, skryptów analitycznych, zewnętrznych czcionek ani śledzących plików cookie. Dostawca usług hostingowych może przetwarzać informacje techniczne, takie jak adresy IP i logi dostępu, w celu dostarczenia i zabezpieczenia stron. Witryna nie otrzymuje nagrań ani danych wykrywania z aplikacji. Twój wybrany jasny lub ciemny wygląd jest przechowywany tylko w tej przeglądarce, dzięki czemu można go zapamiętać pomiędzy wizytami; wybranie opcji System usuwa zapisany wybór. Ta preferencja nie jest wysyłana do EllanTech Limited.